lauantai 5. syyskuuta 2015

Työrauha ja yhteistyö olisi poikaa

Niin itse toimin niin, että jos jostain asiasta mussutan näytän kuinka asian voisi tehdä paremmin. Olen alkanut rakkaudesta lajiin tekemään opetusvideoita, joiden kautta eri tasoilla oleva fribaaja voisi päästä eteenpäin. Videoiden katselu määristä voi päätellä niille olevan tilaus.


Nyt on kuitenkin käynyt jo näin tänä kesänä: tarjosin lahjojani forssan fribaajien käyttöön. Heidän muutamalle aktiiville tuli aiheesta hätä häätää minut pois heidän face sivuilta. Kuulemma en saa mainostaa siellä. Kuitenkin laitoin youtube opetus soittolistani sivuille, jotta halukkaat voisivat niiden kautta edetä. Silti minulle haluttiin nopeasti bannaus ja niin tapahtui. Kuitenkin tässä kun olen tammelan radalla kiertänyt on pelikaverina ollut mm. paikalliseen seuraan kuuluva isä, jonka lapsi lopetti tänä kesänä fribaamisen koska ei päässyt eteenpäin. Mikäli minua ja ilmaisia opetusvideoitani ei olisi heitetty pihalle olisi hän ehkä voinut ajoissa löytää vinkit millä pääsee eteenpäin.


Täten kysynkin ja heitän sinulle ajatuksen: seuraavalla kerralla kun porukalla nauratte videoitani tai heitätte minut ja videoni pihalle voisitteko miettiä tekojanne muiden kannalta? Te ette itse kerkiä kaikki opastamaan, te ette itse viitsi tehdä opetusvideoita, mutta te olette valmiita estämään etteivät jotkut fribaajat saa päästä lajissa eteenpäin ja näin joutuvat lopettamaan lajin. Voisiko ensi kerralla miettiä miten voisitte hyödyntää osaamistani ja antaa niiden rauhassa löytää minut ja videoni, jotka niiden avulla voivat edetä?


Samoin oma kotiseurani hämeenlinnassa voisi kanssa miettiä käytöstään. Alkukesästä tuli ilmoitukset, että “ hankeesi ovat liian absraktia eikä meitä seurana kiinnosta olla mukana toimissasi”. Lisäksi nuoret fiksut kaverit seurasta eivät uskalla tehdä enään friba videoita, koska “sinusta puhutaan niin paljon pahaa”. Kertokaa ihan yksikin asia mikä tekemisissäni on pahaa?


Rakkaudesta lajiin teen sitä mihin evääni nyt riittää. Koska niitä katsotaan näin valtavasti, oletus on että joku niistä saa vinkkejä edetäkseen lajissa eteenpäin. Olisiko siis fiksua antaa minulle työrauha ja jos on jotain valittamista pitää mölyt mahassa ja pistää itse paremmaksi. Olen se mikä olen persoonana ja ihmisenä, enkä varmasti kaikkia miellytä. Silti itse tulen kenen tahansa kanssa toimeen ja osaan antaa kullekkin vapauden toimia ja käyttää kykyjään. Tätä toivon myös omalle kohdalleni työrauhaa ja vapautta toimia niin, että auttaja ja autettava kohtaa. Ei ole tietääkseni paljon pyydetty, sopiiko tämä sinulle ?


Minun itsetunto kestää nämä pikkujouluissa yms tilaisuuksissa missä minun kustannuksella naureskellaan ja pidetään hauskaa. Jos siitä jotain saatte niin olkaa vapaita ihan rauhassa ei haittaa yhtään. Silti olisi syytä nähdä myös se hyvä mitä pystyn tekemään ettei lasta heitetä kaivoon pesuveden mukana.


Laji on hieno, joten ei pilata eikä sössitä keneltäkään mahdollisuuksia edetä lajissa sopiiko näin?

t; Pro Jouni