maanantai 24. elokuuta 2015

Mitä voin sinulle tarjota avuksi tässä hienossa lajissa

Olen noin 5 v reenaillut fresbeegolfia. Nautin itse pelkästä reenaamisesta ja uusien asioiden oppimisesta sekä oivalluksista. Päätin käydä liiton 1 tason ohjaaja kurssin, jotta voisin auttaa ihmisiä tässäkin lajissa eteenpäin. Tiedän kokemuksesta tunteen kun tulee seinä vastaan eikä pääse eteenpäin. Tätä tuskaa helpottaakseni tarjoa oman osaamiseni ja taitoni sinunkin ja ystäviesi sekä liike tuttaviesi käyttöön.

Olen siis aikoinaan toiminut myös Golf Pro n työssä Golfissa ja opettanut lajiin noin 650 oppilasta. Paras näistä oli Tuomas 15v poika joka kahdessa vuodessa pelasi 54->5 tasoitukseen. Kertaakaan ei ole ollut oppilasta, joka ei olisi päässyt eteenpäin. Tästä pedagogisesta osaamisesta ammennan myös sinulle sopivan ja luontevan tavan vipata kiekkoja.

Lähtökohtani on aina löytää yksilöllisesti toimivin tekniikka, jota jalostamalla voi saada aikanaan kiekot sinne mihin itse tahtoo. Tärkeintä on siirtää sinulle osaaminen ja tieto taito. Yhdessä kokeillaan ja katsotaan miten saamme sinun kehosi ja mielesi toimimaan yhteistyössä. Aina lähtökohtani on löytää rento ja letkeä tekniikka, jonka tekeminen itsessään on jo kivaa. Tärkeintä on hyödyntää kaikkea sitä lahjakkuttaa ja koordinaatiota joka sinulla jo on. Rytmi ja tempo sekä riittävän puhdas tekniikka palkitsee hienosti tässäkin lajissa. Jokainen joka nämä asiat saa toistettua pystyy helposti saamaan 75-115m avauksia.

Tietty on mahtava reenata putterilla puttia, lähestymisiä sekä draiveja. Kopittelu ystävien kanssa on ihan helmee puttereilla. Tietty pihalle voi ostaa esim 3 koria ja tehdä pikku radan itselle ja ystäville noin 150e hintaan. Putteri on se, joka paljastaa salaisuudet. Sillä harjoitellen löytyy puhdas tapa vipata eri tekniikoilla ja tavoilla. Jälleen kerran lähipeli ratkaisee kaiken. Ken Climo moninkertainen lajin maailmanmestari on normaalisti kisa poolissa avauksen jälkeen hännillä, mutta lähestymisen jälkeen tilanne onkin jo toinen.

Midarit ne tämän lajin mcgaiver kiekot ovat huippuja. Niillä on joskus hyvä vetää yhden kiekon kisoja ja näin opiskella yhden kiekon koko potentiaalia. Itsellä välillä midarit lensi reeneissä saman kuin draivit. Mutta kun opin laittamaan lisää kierroksia kiekkoon eroja syntyy. Näin päästään mahtavaan oivallukseen. Minä teen samalla rytmillä, temmolla ja napakkuudella suorituksen kiekolla kuin kiekolla. Näin valitsen oikean kiekon haluamaan heittoon ja annan vain palaa sen minulle luontaisemman tekniikan. Vinkki vitonen kun menet Peurunkaan ja katsoppa vaikka kuinka paikallinen äijä pro Simo pelaa. Kolmen kiekon setti ja omalla vuorolla ei nokka tutise kun kiekko on jo ilmassa sekä matkalla lähelle koria. Äijä vetää turhia miettimättä -6 tuloksia kisoissa. Siinä meille kaikille esimerkkiä. Älä mieti vaan tee se mitä osaat ja anna palaa. Mentaalisessa mielessä Simon peli tapa on ihanteellista. Kun pelimiäs pelaa vaistolla ja luottaa itseensä sekä tekniikkaa syntyy tulosta uskomattomalla tavalla. Jokainen turha sekuntti ja pähkäily omalla vuorolla pilaa lopputuloksen muista se. Reeneissä reenataan ja mietitään sekä ajetaan puhdas tekniikka sisään. Kierrokselle mennään ja tehdään se mikä osataan sekä annetaan palaa rennosti ja täpöllä.

Niin kyllä tässä lajissa opetusvidoita riittää. Itse kuitenkin uskon, että henkilökohtainen valmentaminen ja kohtaaminen luo ilmapiirin onnistumisiin. Täten tuon luoksesi sen kaiken mitä olen 30v urheilu urallani oppinut. Ainakin olen tehnyt paljon virheitä ja jännittänyt sekä saanut yli yrittämisellä itseni lukkoon. Niimpä olen tehnyt heikkoudesta vahvuuden. Esim. pari vuotta sitten olin ratagolf SM-kisoissa. Kesän reenit oli kaks viikkoo ennen kisoja. Yhdellä kierroksella huovalla olin 16 väylällä tekemässä kenttäennätystä. 17 vähän nuljasi ja koputus, mutta 2 sisään. 18 nuljas enemmän ja kolmonen vihreetä ja 29 tauluun. Miesten sarjan 8s mikä oli mulle hyvä sijoitus. Kaikissa tekniikka lajeissa pätee samat lainalaisuudet. Mutta silti ne tulee joka lajissa erikseen tunnista ja voittaa.

Täten olen käytettävissä jos tahdot oppia tämän hienon lajin heti alusta puhtaasti ja oikein. Niin asioiden muuttaminen jälkikäteen on aina pidempi tie. Kilauta kaverille ja kerro millä porukalla olette tulossa ja miten tahtoisitte päästä lajiin sisälle. Itselläni ei ole kilpailu viettiä eikä nopeuden rajoittimia kuinka pian sinä voisit olla huipulla. Kuten golfissa Tuomas kaks kesää ja kaveri kisa valmennus ryhmässä. On sinun tavoitteesi mikä tahansa olen valmis auttamaan kunnes opit ja onnistut sekä saavutat tavoitteesi.

ps. Olet sitten aloittelija taikka maajoukkueen jäsen silti voin auttaa sinua eteenpäin. 100% tyytyväisyys takuu. Jos et saa eväitä eteenpäin, et myöskään maksa mitään. Peurunka Simo Väisänen voi tämän sinulle vahvistaa, mikäli et minua usko. Jokainen löytäköön ohjaajan jonka kanssa homma sujuu. Onnistumisen iloa ja kaikkea hyvää sinulle sinne.

Sit kun: on olemassa valhe, ettei ennen kisoja kannata ottaa tunteja. Tänä kesänä oppilaani oli tiistaina opetuksessani ja seuraavana päivänä kisat jotka hän voitti ja pelasi kesän parhaan tuloksen. Tämä on taso jolla pedagogiikkani on. Iloitsen siitä, että osaan luoda onnistumisia uudella tasolla. Siksi teen tätä työtä kutsumus työnä. En ole vielä mikään huippu vippammisessa. Mutta ei huippu valkun tarvitsekkaan olla. Vahvuuteni on nähdä teho- hyötysuhteet. Samoin näen milloin luottamus ja rentous on ja milloin ei ole. Lisäksi mentaalisen tekniikan ohjaajana näen sen mitä pelkän fyysisen tekniikan ohjaaja ei näe. Kokeile itse osaamiseni taso, et ainakaan menetä mitään.

Fresbeegolfohjaaja Jouni Sederholm 050 3640363